• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

ABD ve İttifak`ın Asıl Amacı Petrol

ABD ve İttifak`ın Asıl Amacı Petrol

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın tahminine göre ABD ve ittifakın, terör örgütü İD`ye karşı yürüttüğü askerî müdahale daha ziyade petrolle ilgili. Türk Anadolu Ajansı, Erdoğan’ın, “İttifak ancak petrol kaynakları t

Barış Hareketi, 'Petrol İçin Savaş Olmaz' Sloganıyla Birinci Irak Savaşına Karşı Öfkesini Ortaya Koymuştu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Amerikalıların Irak`ta Kötü Emeller Güttüğünü İleri Sürüyor. Yoksa NATO Müttefiki Türkiye, Kendini İslam Devleti (İD) Terörüne Karşı Savaşın Dışında mı Tutuyor?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın tahminine göre ABD ve onun, terör örgütü İD`ye karşı yürüttüğü, askerî müdahale daha ziyade petrolle ilgili. Türk Anadolu Ajansı, Erdoğan’ın, “İttifak ancak petrol kaynakları tehlikeye girdiğinde Irak ve Suriye`deki cihatçılara karşı harekete geçti.” yönündeki ifadelerine yer verdi.

Oysa Erdoğan da ABD`nin baskıları üzerine Suriye`nin sınır şehri Kobani`deki Kürt savunmasına yardım yapılmasına imkân tanıdı. Erdoğan, perşembe günü 200 kadar peşmerge savaşçısının Kuzey Irak`tan Türkiye`ye buradan da Kürt bölgesine ulaşmasına izin verdi. Çünkü Suriye`den Kobani`ye uzanan kara yolu, İD savaşçılarının hâkimiyetinde.

Bir ayı aşkın bir süredir Kobani`de direnişte olan Kürt savaşçılarına, çok sayıda Arap ülkesinin de içinde yer aldığı İD karşıtı ittifak hava saldırılarıyla destek veriyor. ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) yetkililerinin bildirildiği üzere, savaş jetleri çarşamba ve perşembe günü, dördü Kobani olmak üzere Irak ve Suriye`de toplam 15 hava taarruzunda bulundu.

Haftalardır Kobani`ye görüş mesafesinde bulunan ve müdahale etmeyen NATO üyesi Türkiye`nin birlikleri, İD`ye karşı harekete geçmeleri konusunda uluslararası baskılara maruz kalıyor. Erdoğan ise AB ve üyelerini farklı emeller gütmekle suçluyor ve asıl amaçlarının insanları kurtarmak olmadığını petrol olduğunu öne sürüyor. (Alman Haber Aajansı DPA - 23 Ekim 2014)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor