Tarih: 15.06.2015 14:22

ABD Baltık ve Doğu Avrupa`yı silahlandırıyo

Facebook Twitter Linked-in

 

Televizyon kanalına konuşan Linkevicius, 'Aslında müzakereler sürüyor. ABD kongresi, Doğu ve Ortak Avrupa ülkelerine yardım programı için bir milyar dolar değerinde para ayırdığını doğruladı. Daha önce Litvanya’ya gelen ABD ordusu kalıcı olacak. İlave olarak yeni asker grubu ve teçhizatlar da yerleştirilecek' dedi.

`RUSYA`YA MESAJ DEĞİL, AMAÇ GÜVENLİĞİ GELİŞTİRMEK`

ABD’nin ağır silahları Litvanya, Letonya ve Estonya’ya konuşlandırdıktan sonra bölgedeki durumun değişeceğini savunan Linkevicius, 'Bu asla Rusya’nın saldırgan davranışına bir karşılık değil. Amaç, güvenliğimizi güçlendirmek. Bu bölgenin özellikle de Litvanya’nın güvenlik durumunu iyileştirecek' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Litvanya basını, Polonya Savunma Bakanı Tomasz Siemoniak’ın ABD’ye ait asker ve teçhizatları Polonya’da da yerleştireceğini doğruladığını yazdı.

Litvanya basınının ABD kaynaklarına dayandırdığı haberlerine göre, Başkan Barack Obama ve Savunma Bakanı Ashton Carter`ın onaylaması durumunda ABD; Litvanya, Letonya, Estonya, Polonya, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan’a yaklaşık beş bin asker, askeri teçhizatlar ve ağır silahlarını gönderecek

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —