• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD Başkanlığı için Darth Vader ve Terminatör kapışıyor

ABD Başkanlığı için Darth Vader ve Terminatör kapışıyor

ABD`de gelecek yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylar giderek kalabalıklaşırken, ülke halkının Star Wars filmlerinin karanlık karakteri Darth Vader`a bile daha çok güvendiği anlaşıldı.

 

ABD`de başkanlık seçimleri yaklaşırken aday listesi gittikçe `kabarıyor`. Nitekim Demokrat Parti`den Hillary Clinton, Bernie Sanders ve Martin O`Malley öne çıkarken, Cumhuriyetçi kanattan aday olanlar arasında Ted Cruz, Ben Carson, Carly Fiorina, Lindsey Graham, Rick Santorum, Rick Perry ve Rand Paul gibi isimler var.

Öte yandan Washington Post`un yaptığı bir anket ABD halkının Hollywood`un kötülüğüyle ün salmış karakterlerine bile başkan adaylarından daha sıcak baktığı ortaya çıktı.

Bunlardan biri de Star Wars filmlerinin karanlık karakteri; Jedi yeminini çiğneyip bir gezegeni ortadan kaldıran, öz kızını rehin alıp galaksiler arasında savaş başlatan Darth Vader.

Harry Potter filmlerinin kötü büyücüsü Lord Voldemort da başkan adaylarını geride bırakan karakterlerden biri. Zira ankete katılanlar, Wisconsin Valisi Scott Walker ve eski Arkansas valisi Mike Huckabee arasında kalan Voldemort`un `dini açıdan görece hoşgörülü` olduğunu düşünseler de sonunda `geçimsiz` biri olduğuna karar vermişler.

Diğer yandan listenin en başında da film serisi boyunca iyilikle kötülük arasında gidip gelen Terminatör var. Bu arada Terminatör`ü canlandıran eski California valisi Arnold Schwarzenegger de önceki günlerde yaptığı bir açıklamada, ‘Obama`dan çok daha iyi bir başkan olabileceğini` söylemişti. Ancak Schwarzenegger 2016 başkanlık seçimlerine aday değil.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor