Tarih: 17.06.2015 14:46

ABD Başkanlığı`na aday olan Trump, meydan okudu: Ben gerçekten zenginim

Facebook Twitter Linked-in

 

Konut, otel ve kumarhaneler işleten Trump, New York`ta yaptığı açıklamada, 'Evet, başkanlık yarışında ben de varım' dedi.

69 yaşındaki iş adamı, Manhattan 5. Cadde`deki Trump Tower`daki konuşmasında, Barack Obama yönetimini hedef alırken, 'Gerçek lidere ihtiyacımız var' ifadelerini kullandı.

`ÇİN BİZİ ÖLDÜRÜYOR`

'Amerikan hayali'ni geri getireceğini söyleyen Trump, 'Amerika`yı yeniden büyük bir ülke yapacağım' diye konuştu.

Trump konuşmasında şunları kaydetti:

'Ülkemiz çok ciddi bir problem içinde. Artık zaferlerimiz yok. En son ne zaman duyduk, diyelim ki ticarette Çin`i yendiğimizi? Çin bizi öldürüyor. Ben Çin`i her zaman yendim, her zaman. Japonya`yı herhangi bir konuda ne zaman yendik? Tokyo`da en son Chevrolet`i ne zaman gördük? Bu olmadı. Meksika`yı ne zaman yendik? Onlar sınırda bize gülüyorlar.'

`KİMSE IŞİD`E KARŞI TRUMP`TAN DAHA GÜÇLÜ DEĞİL`

Trump, Obama`nın Ortadoğu politikasının başarısız olduğunu savunarak, 'İran`ın Irak`ı devralmasına izin verdik. IŞİD`e karşı hiç kimse Donald Trump`tan daha fazla güçlü değildir' ifadelerini kullandı.

`GERÇEKTEN ZENGİNİM`

Lobicilerin ve bağışçıların değil kendi parasını kullandığını vurgulayan Trump, 'Ben gerçekten zenginim' dedi.

ABD`de 2016`da yapılacak başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti`nin iddialı adaylarından Jeb Bush aday adaylığını dün açıklamıştı.

Eski Başkanlardan George Bush`un oğlu, George W. Bush`un kardeşi eski Florida Valisi Jeb Bush adaylığını açıklarken, 'hanedan' imajı vermemek için kampanya web adresini, soyadını kullanmadan 'Jeb2016.com' olarak duyurmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —