• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

ABD´de Başkanlık Yarışı Tüm Hızıyla Sürüyor

ABD´de Başkanlık Yarışı Tüm Hızıyla Sürüyor

Amerika´da başkanlık yarışı tüm hızıyla sürerken, erkenci seçmenler sandık başına gitmeye başladı. Bazı eyaletlerde erken oylama başladı. Bazı eyaletlerde de mektupla oy vermek mümkün. Amerikalılar bu seçimlerde sadece başkanları

 

Amerika´da başkanlık yarışı tüm hızıyla sürerken, erkenci seçmenler sandık başına gitmeye başladı. Bazı eyaletlerde erken oylama başladı. Bazı eyaletlerde de mektupla oy vermek mümkün. Amerikalılar bu seçimlerde sadece başkanlarını değil, yerel yetkilileri ve eyalet temsilcilerini de seçecek.

Süregelen başkanlık kampanyası, yakın tarihin en uzun ve en çekişmelilerinden biri. Bazı seçmenler endişelenmek yerine erkenden oyunu kullandı bile.

Belki de bu yüzden hafta başında bir çok sandıkta uzun kuyruklar vardı. Texas´ın Houston kentinde erkenciler, böyle bir sıra beklemiyordu.

Seçim kuyrukları uzarken, siyasi baskı da hızla artıyor. Demokrat Teksas Milletvekili Sheila Jackson Lee, daha çok Cumhuriyetçi seçmeni kendi saflarına çekmeyi umuyor: “Amerika´nın kaderi ve geleceği için oy kullanılmalı. Savcı ve hakimlik için yarışan kadınlarımızla da gurur duyuyorum.”

Teksas, Cumhuriyetçi olarak bilinen bir eyalet. Ancak bu seçimde Demokrat ve Cumhuriyetçi oylar arasında fark çok az ve Hillary Clinton bu güney eyaletinde zafere ulaşırsa tarih yazacak.

Clinton´ın başkan yardımcısı adayı Tim Kaine, Florida´da erken oy kullananları ziyaret etti.

Kaine, “Eğer Florida´da kazanırsak, seçimi de kazanacağız. Çıplak gerçek budur” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump da kararsız eyaletlerden Florida´yı kazanmanın öneminin farkında. Hafta başında Florida´da destekçilerine seslenen Trump, Clinton´ı önde gösteren anketlerin yanlış olduğunu savundu.

Trump, “ABC´nin sahte anketi gibi fazlasıyla taraflı bir anket bu da. Ama doğruyu gösteren, yıllardır sonuçları doğru çıkan anketlerde, biz iki puan öndeyiz” şeklinde konuştu.

Hillary Clinton´ın dikkatiyalnızca Trump´ın değil Kongre için yarışan Demokrat adayların da üzerinde. Kongrede şu anda çoğunluk Cumhuriyetçiler´in elinde ve Clinton bu durumu da değiştirmek istiyor.



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor