ABD´de cami kundaklayan kişiye hapis cezası
ABD´nin Missouri eyaletinde camiyi kundaklayan kişiye 63 ay hapis ve yüklü miktarda para cezası verildi.
ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Missouri eyaletinin Joplin kentindeki Islamic Society of Joplin camisini 2012 yılında kundaklayan 32 yaşındaki Jedediah Stout´un 63 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.
Stout´un camiyi kundaklamasının yanı sıra kentteki aile planlama kliniğini yakma ve Kliniğe Girişlere Erişim Özgürlüğü Yasası´nı ihlal ettiği gerekçeleriyle suçlu bulunduğunun altı çizilen açıklamada, 63 ay hapis cezasına ilave olarak Stout´a yaktığı yerlerin yeniden inşa edilmesi için yaklaşık 702 bin dolar para cezası da verildiği kaydedildi.
Açıklamada, soruşturmayı yürüten araştırmacılara İslam´ı sevmediğini belirten Stout´un Islamic Society of Joplin camisini kundakladığını kabul ettiği ifade edildi.
ABD Adalet Bakanlığı Sivil Haklar Bölümü Başkanı Vanita Gupta, 'Bu ceza, insanların ibadet yerlerini hedef alan şiddetin veya üreme sağlığı hizmetlerine erişim yasalarını ihlal etmenin ciddi sonuçları olacağına dair net bir mesaj veriyor. Adalet Bakanlığı, toplumumuzdaki çeşitliliği ve güvenliği korumak için mücadele ederken, bu tür suçları soruşturmayı ve yasal takibatta bulunmayı sürdürecek' değerlendirmesinde bulundu.
Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), 2012 yılındaki cami kundaklanmasının açıklığa kavuşturulmasına yardımcı olacak kişiye 10 bin dolar ödül verileceğini duyurmuştu. Olayda söz konusu cami tamamen yanmıştı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
