Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçi üyeler, Temsilciler Meclisi başkanlığı adaylarını belirlemek için toplantı yaptı.
Basına kapalı yapılan toplantıda Temsilciler Meclisi başkanlığı görevini yürüten Ryan´ın ocak ayında görevine başlayacak yeni meclisin başkanlığını da sürdürmesi kararlaştırıldı.
Cumhuriyetçiler kararlarını sosyal medya platformu Twitter üzerinden duyurdu.
Ryan ise ekim 2015´ten beri yürüttüğü Temsilciler Meclisi başkanlığına yeniden seçilmekten büyük bir onur duyduğunu bildirdi.
Twitter´dan paylaşımda bulunan Ryan, 'Temsilciler Meclisi başkanı olarak meslektaşlarım tarafından aday gösterilmek büyük bir onur. Şimdi büyük oynama zamanı' ifadesini kullandı.
Ryan, başkanlığa seçilen Donald Trump´ı seçimler öncesinde birçok kez eleştirmiş ve Trump´ın kadınlarla ilgili müstehcen ve kaba sözlerinin ortaya çıkmasının ardından iş adamını savunmayacağını açıklamıştı.
Ancak Ryan, Trump´ın seçim zaferinin ardından 'Bu, hayatımda gördüğüm en olağanüstü siyasi başarıydı' demişti.
RYAN´IN TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLMESİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR
Temsilciler Meclisi başkanlığı seçimi yeni yılın başında yapılacak. 435 üyenin bulunduğu mecliste Cumhuriyetçiler sandalye üstünlüğünü elinde bulunduruyor.
Cumhuriyetçiler 8 kasım´da yapılan Kongre seçimlerinde 239 sandalye elde etmişti. Dolayısıyla Ryan´ın seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Temsilciler Meclisi başkanlığı, ABD´de siyaset hayatının en güçlü koltuklarından sayılıyor.
Kongre´de Senato ve Temsilciler Meclisinin ortak oturumlarında başkan kürsüsünde Temsilciler Meclisi başkanı oturuyor.
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeStaj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
Türkiye