• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

ABD´de gözaltına alınan mucit öğrencinin ailesi tazminat istedi

ABD´de gözaltına alınan mucit öğrencinin ailesi tazminat istedi

ABD´nin Teksas eyaletinde yaptığı saat bomba sanılarak gözaltına alınan ve kelepçelenen Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed´in (14) ailesi, okuldan ve Irving kentinden 15 milyon dolar tazminat istedi.

Bir vakfın eğitim bursu teklifini kabul ederek ailesiyle birlikte Katar´a yerleşen Ahmed Muhammed, kent yönetiminden 10 milyon dolar ve okul yönetiminden 5 milyon dolar tazminata ilaveten Irving Belediye Başkanı Beth Van Duyne ve diğer yetkililerden ´yazılı olarak özür dilemelerini´ talep etti.
Belediye Başkanı Van Duyne, olayın ardından basına yaptığı açıklamada, Ahmed Muhammed´in saati için ´sahte bomba´ nitelendirmesinde bulunmuş ve öğrencinin sorgusunda güvenlik güçlerine yardımcı olmadığını savunmuştu.
Mucit öğrencinin ailesinin avukatları tarafından yetkililere gönderilen mektupta, bu olay nedeniyle Ahmed Muhammed´in ´ciddi psikolojik travma´ yaşadığı belirtilerek taleplerine 60 gün içinde cevap verilmemesi halinde dava açılacağı ifade edildi.
Ahmed Muhammed´i ailesinin avukatı Kelly Hollingsworth, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Rakamlar büyük ve bunu kabul ediyoruz. Fakat gence ve ailesine verilen zarar hesap edilemez'

OBAMA BEYAZ SARAY´A DAVET ETMİŞTİ
Gözaltı olayının duyulmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama tarafından Beyaz Saray´a davet edilen Ahmed Muhammed, Demokrat Parti başkan aday adaylarından Hillary Clinton, Facebook´un kurucusu Mark Zuckerberg, NASA, Google ve Massachust Institute of Technology (MIT) gibi kişi ve kuruluşlardan da davet ve destek mesajları almıştı.
Yaşanan skandalın ardından Twitter´da açılan ´IStandWithAhmed´ (Ahmed´in yanındayım) etiketiyle mucit öğrenciye tüm dünyadan destek mesajları yağmıştı.

 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor