Tarih: 21.01.2018 09:26

ABD´de kadınlar, Trump´ın Beyaz Saray´daki 1. yılını protesto için sokaklara döküldü

Facebook Twitter Linked-in

 

Washington başta olmak üzere New York, Chicago, Los Angeles gibi birçok eyalette yüzbinlerce kadın ve erkek sokağa çıktı. Trump´ın Beyaz Saray´daki 1. yıl dönümünde düzenlenen ´Kadınlar Yürüyüşü´, Trump karşıtı protestolara dönüştü. 

Trump´ın politikalarını eleştiren göstericiler, Trump karşıtı dövizler taşıdı ve sloganlar attı.

Chicago´da Grand Park´ta toplanan göstericiler, burada gerçekleşen konuşmaları sloganlar atarak dinledi. Parktaki konuşmaların ardından göstericiler, Jackson Caddesi üzerinden yaklaşık bir kilometre mesafedeki Federal Plaza´ya doğru yürüyüşe geçti.

Organizatörlerin yaklaşık 300 bin kişi olduğunu açıkladığı kalabalık planlanan güzergaha ve Federal Plaza Meydanı´na sığmadı. Yoğunluk nedeniyle kalabalığın bir bölümü Grand Park´ta Federal Plaza Meydanı´ndaki göstericilerin dağılmalarını bekledi. Bazı grupların da planlanmamasına rağmen Trump Tower´a yürüdükleri öğrenildi. Barışçıl gösteri olaysız sona erdi.

New York´ta da pembe şapkalar takan göstericiler, Trump Tower yakınlarında toplandı ve gösterilere 120 binden fazla kişi katıldı.

Trump ise Twittter´dan ´´Tüm kadınların yürümesi için mükemmel bir gün. Dışarı çıkın ve son 12 aydaki tarihi başarıları, eşi görülmemiş ekonomik başarı ve zenginliği kutlayın. Kadınların işsizlik oranı son 18 yılın en düşüğünde!´´ paylaşımında bulundu.

​Geçen yıl da Başkan Trump´ın yemin töreninin ardından Kadınlar Yürüyüşü düzenlenmiş ve gösterilere dünyanın birçok bölgesinden destek gelmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —