Tarih: 22.05.2020 11:19

ABD´de siyah gencin vurulduğu anın görüntüsünü çeken kişi cinayetle suçlandı

Facebook Twitter Linked-in

ABD´de koşu yaparken bir baba ile oğlu tarafından öldürülen siyah Ahmaud Arbery´nin saldırıya uğradığı anın görüntüsünü çeken kişi cinayetle suçlandı.

Georgia Soruşturma Bürosu, 50 yaşındaki William 'Roddie' Bryan Jr´ın, cinayet suçlamasıyla tutuklandığını duyurdu.

ABD´nin Georgia eyaletinde Brunswick kentinde yaşayan Bryan, şubat ayında 64 yaşındaki Gregory McMichael ve 34 yaşındaki oğlu Travis McMichael´in 25 yaşındaki Ahmaud Arbery´e saldırdığı anın videosunu aracından çekmişti. 5 Mayıs´ta sosyal medyaya düşen video, ülke çapında infial uyandırmıştı.


Video 

Georgia Valisi Bryan Kemp, saldırıyı 'kesinlikle korkunç' sözleriyle nitelendirmiş, beyaz baba ile oğlu, 7 Mayıs´ta cinayet ve ağır saldırı suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Eyalet yasaları uyarınca kişi, bir başka kişinin ölümüne sebebiyet veren herhangi bir suç işlemişse cinayetle suçlanabiliyor.

William 'Roddie' Bryan Jr´ın avukatı konuyla ilgili açıklama yapmazken, kurbanın ailesinin avukatları yaptıkları ortak açıklamada, 'Bu sürecin başından beri tutuklanması çağrısı yaptık. Arbery´nin cinayete kurban gitmesine dahli, bize ve ülkedeki birçok kişiye göre aşikar' ifadesini kullandı.

/resimler/2020-5/22/1125308478480.jpg

 

ABD´de koşu yaparken bir baba ile oğlu tarafından öldürülen siyah Ahmaud Arbery´nin annesi Wanda Cooper-Jones ve kız kardeşi Jasmine Arbery

ABD Başkanı Donald Trump Ahmaud Arbery´nin vurularak öldürülmesinin 'çok rahatsız edici bir durum' olduğunu belirterek, 'Kalbim, ebeveynleri, ailesi ve dostlarıyla' açıklamasını yapmıştı.

Ülkede tepkiyle karşılanan 28 saniyelik kayıtta, baba ile oğlunun kamyonetleriyle koşu yapan Arbery´e yaklaştığı, Travis McMichael´in araçtan inerek Arbery ile itiştiği, daha sonra siyahi adamın silahla vurulduğu ve yere düşmeden önce sendeleyerek yürüdüğü görülüyordu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —