Tarih: 17.08.2020 10:03

ABD´de Veliaht Prens Selman´a dava açıldı: ´Rusya´yı Suriye iç savaşına müdahale etmeye teşvik etti´ iddiası

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´de, ´Rusya´yı Suriye iç savaşına müdahale etmeye teşvik ettiği´ gerekçesiyle Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´a dava açıldı.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Suudi Arabistanlı eski İçişleri Bakanlığı istihbarat yetkilisi Saad el-Cebri, ABD´nin başkenti Washington DC´de Veliaht Prens Muhammed bin Selman aleyhine dava açtı.

El-Cibri, dava dosyasında, dönemin ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan ile Temmuz ve Ağustos 2015´te görüştüğünü belirterek, 'Brennan, Bin Selman´ın Rusya´yı Suriye iç savaşına müdahaleye teşvik ettiğinden endişeli olduğunu dile getirdi, o dönem Rusya, Suriye iç savaşında bir taraf değildi' ifadesini kullandı.

Muhammed bin Selman´ın, Brennan´ın bu endişelerini öfkeyle karşıladığını vurgulayan El-Cibri, Brennan ile yaptığı görüşmelerin ardından kendisinin işinden olduğunun ve ülkesini terk ederek Kanada´ya sığınmak zorunda kaldığının altını çizdi.

El-Cibri dava dosyasında, Veliaht Prens´in, ´Tam da Esad yönetiminin düşmeye yaklaştığı bir dönemde Rusya´yı Suriye´ye müdahaleye davet ettiğini´ kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —