ABD`de fast food isyanı
ABD`de fast food restoran zincirleri çalışanları greve gitti. Bir günlük iş bırakma eylemine binlerce çalışan katıldı. Polis gösterilere müdahale etti.
New York`un merkezi Times Meydanı`nda bulunan McDonald`s şubesi önünde gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Grevi organize eden '15 için mücadele' (Fight for 15) isimli girişimin çok sayıda üyesi göz altına alındı.
Girişimin başta Los Angeles, Detroit ve Boston olmak üzere 150`ye yakın Amerikan şehrinde düzenlediği gösterilere polisin yer yer müdahale ettiği, bazı göstericilerin polis tarafından göz altına alındığı belirtildi.
'15 için mücadele' girişimi, fast food restoran zincirlerinde saat ücretinin 15 dolara çıkarılmasını talep ediyor. Ülke genelinde ortalama saat başı ücreti halen 7,5 dolar seviyesinde bulunuyor.
Obama çalışanlara destek çıktı
'15 için mücadele' girişiminin kampanyası McDonald`s, Burger King ve diğer fast food restoran zincirlerinde yaklaşık iki yıldır yürütülüyor. Kampanya, aralarında Başkan Barack Obama`nın da bulunduğu tanınmış isimler tarafından destekleniyor. Obama, bir süre önce, 'Bu ülkede, fast food çalışanlarının ailelerine onurlu bir hayat sunmak için ücret artışı talep eden bir ulusal hareket var' ifadelerini kullanarak kampanyayı övmüştü.
McDonald`s yönetiminden yapılan açıklamada, 'emeklerine saygı duyduğumuz çalışanlarımıza adil bir ücret ödüyoruz. Muhtemel bir ücret artışı kademeli olarak uygulanacaktır' denildi. Açıklamada, 'şiddete yer vermeyen gösteri hakkını saygıyla karşılıyoruz' görüşüne yer verildi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
