• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

´ABD´deki yargılama sistemi mahkum üretmeye yönelik´

´ABD´deki yargılama sistemi mahkum üretmeye yönelik´

ABD´de 25 yıl hapis cezası alan ve suçsuz olduğunu söyleyen Rus işadamı Viktor Bout, ülkedeki yargılama sisteminin esas olarak bir ´yargı sistemi değil, mahkum üretim sistemi olduğunu´ söyledi.

 

 

RT´ye konuşan Bout, kendisiyle ilgili verilen hükümle ilgili 'ABD´deki yargılama sistemi, aslında bir yargılama sistemi değil, bir mahkum üretim sistemi. Bu ‘üretim hattıyla´ hapishaneler çeşitli şekilde suçlanan insanlarla dolduruluyor. ABD´de deyim yerindeyse jambonlu bir sandviç bile suçlanabilir. Hakim, hükümetin kendisinden beklediği kararı verebilir' yorumunda bulundu.

‘HERKESİ ŞEYTANLAŞTIRABİLİRLER´

Bout, kendisiyle ilgili davanın da bu durumla ilgili çok şeyi açıkladığını belirterek, 'ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi devlet bütçesini harcamak için harika bir yol bulmuş' dedi. Bout, basında ‘şeytanlaştırılmasının´ da hapishanedeki yaşamını etkilemediğini söyledi: 'Ben de dahil, çok da önemli olmayan herkesi buna para harcadıkları sürece şeytanlaştırabilirler.'

Thayland ve ABD tarafından düzenlenen ortak bir operasyonla Kolombiyalı militanlara silah sevkiyatı yaptığı ve ABD vatandaşlarını öldürmeye yeltendiği iddiasıyla 2008 yılında Bangkok´ta tutuklanan Viktor Bout, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 9 yıldır ABD´de bir hapishanede mahkum. Moskova ise konunun siyasallaştırıldığını belirterek Washington´dan Bout´un serbest bırakılmasını istiyor.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor