• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

ABD´den El Bab açıklaması

ABD´den El Bab açıklaması

Pentagon sözcüsü Peter Cook, El Bab operasyonuna verilen desteğin IŞİD´e karşı yapılan geniş çaplı bir koordinasyonun parçası olduğunu ve bunu Rakka´da da görmek istediklerini söyledi.

 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Cook, görevi bırakmadan önceki son basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AA muhabirinin Rusya´dan sonra ABD ve İngiltere uçaklarının da El Bab operasyonuna destek vermesinin ABD ile Rusya arasında Türkiye üzerinden ismi konulmamış bir işbirliği olup olmadığı şeklindeki sorusuna Cook şu cevabı verdi: 

'Türk müttefiklerimiz ve birlikte çalıştıkları güçler IŞİD´e karşı bir operasyon yürütüyorlar. Koalisyonla yakın koordinasyon devam ediyor. Bu koordinasyonun detaylarına giremeyeceğim ve diğer ülkeler adına konuşamam ama bu DEAŞ´a kalıcı bir mağlubiyet vermek için harcanan geniş bir çabanın parçasıdır.'

´IŞİD´İN GÜVENLİ BÖLGE KURMASINA MÜSAADE EDEMEYİZ´

IŞİD terör örgütüne her taraftan baskı kurulmasının önemine vurgu yapan Cook, birçok ülkenin IŞİD hedeflerini vurmasıyla ilgili olarak 'El Bab´da görmek istediğimiz şey budur. Bunu Rakka´da da görmek isteriz. Bunu Musul´da da görmek isteriz ve Libya da da görmek isteriz' ifadelerini kullandı. 

Cook, 'Bu çaba birçok cephede uygulanmalı. IŞİD´in bir yerleri kendisi için güvenli bölge haline getirmesine müsaade edemeyiz. Ne kadar baskı kurulursa o kadar iyi, IŞİD´in operasyon yapması, dışarıda saldırı planlaması, işlevselliği daha zor olur ve kalıcı mağlubiyetini daha erken sağlar' ifadelerini kullandı.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor