• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

ABD´den Erdoğan´ın ‘IŞİD´e destek´ açıklamalarına cevap

ABD´den Erdoğan´ın ‘IŞİD´e destek´ açıklamalarına cevap

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın uluslararası koalisyonun IŞİD de dahil olmak üzere Suriye´deki silahlı gruplara destek verdiği yönündeki iddialarını ‘gülünç´ olarak nitelendirdi.

 

ABD liderliğindeki uluslarası koalisyonu IŞİD´e destek vermekle suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın sözlerine, ABD Dışişleri Bakanlığı´ndan yanıt geldi. Türkiye yönetimi tarafından dile getirilen açıklamaların herhangi bir kaynağı olmadığını söyleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Erdoğan´ın açıklamalarıyla ilgili, ‘Bu gülünç” ifadelerini kullandı. Toner, “Biz, yüzde 100 IŞİD´in yenilmesinin ve yok edilmesinin arkasındayız” diye ekledi.

‘SURİYE´YE MANPAD GÖNDERMİYORUZ´

Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama´nın Suriye´deki müttefikleri askeri malzeme gönderilmesine dair kısıtlamaları kaldıran kararının MANPAD taşınabilir füze sistemlerini kapsamadığını savunan Toner, “MANPAD´lara karşı duruşumuz değişmedi. Bu tarz silahların Suriye´ye girmesi konusunda derin endişelerimiz var. Suriye´ye herhangi bir çeşit MANPAD sağlamıyoruz” dedi.




18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor