Tarih: 08.08.2019 09:09

ABD´den Güney Kore´ye 800 milyon dolarlık silah satışı

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Savunma Bakanlığı´na (Pentagon) bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı´ndan yapılan açıklamada, 12 MH-60R çok amaçlı donanma helikopteri ve ekipman satın alma talebinin Dışişleri Bakanlığınca kabul edildiği ve Kongrenin onayına sunulduğu belirtildi. 

Bunun yanı sıra Güney Kore´nin talebi dahilinde 13 askeri radar, 25 T-700-GE helikopter motoru, bin denizaltı bulma amaçlı sonar sistemi, çok sayıda farklı iletişim ekipmanı, tarama sistemleri ve yedek parça alım talebine de onay verildiği aktarıldı.

Güney Kore´nin ´Asya´daki en önemli müttefiklerimizden biri´ olarak tanımlandığı açıklamada, söz konusu askeri satışın ABD´nin dış ulusal güvenlik ve siyasi çıkarları kapsamında onaylandığı ifade edildi.

Söz konusu satışın Kore´nin yüzeysel ve denizaltı karşıtı askeri görevler gerçekleştirme kabiliyetini arttıracağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

'Doğu Asya ve Batı Pasifik´teki siyasi ve ekonomik en büyük güçlerden biri olan Güney Kore Cumhuriyeti, aynı zamanda ABD´nin hayati bir müttefiki olarak bölgedeki istikrar ve barışa katkı sağlıyor. Kore Cumhuriyeti´nin güçlü ve hazır bir savunmaya sahip olmasına yardımcı olmak ABD´nin ulusal çıkarları için hayati öneme sahiptir.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —