• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

ABD´den İdlib açıklaması: Bizzat harekete geçmek zorunda kalabiliriz

ABD´den İdlib açıklaması: Bizzat harekete geçmek zorunda kalabiliriz

ABD´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye´nin İdlib kentindeki kimyasal saldırı iddialarına ilişkin, 'Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi eylemde bulunma konusunda yine başarısız olursa bizzat harekete geçmek z

 

BM Güvenlik Konseyi, Suriye´nin İdlib kentindeki kimyasal saldırı iddialarının ardından Fransa ve İngiltere´nin talebi üzerine konuyu görüşmek üzere toplandı.

Haley, Konsey´de İdlib´deki kimyasal saldırıda çekildiği ileri sürülen resimler göstererek şunları söyledi: 

'Dün, ağızlarından köpükler çıkan, çaresiz ailelerinin kollarında acı çeken çocukların resimleriyle uyandık. Vücutlarında kimyasal saldırının yaralarını taşıyan, bebek bezli cansız bedenler gördük. Bu resimler karşısında gözlerimizi kapayamayız, sorumluluktan kaçamayız… Rusya´nın umrunda olması için daha kaç cocuğun ölmesi gerekiyor.'

İdlib´de saldırıya maruz kalan sivilleri kurtarmaya çalışanların da saldırılarda 'korkunç bir şekilde öldüğünü' ileri süren Haley, 'kimyasal silahların kullanımını kınayamazsak daha geniş çaptaki çatışmaları nasıl engelleyeceğiz' ifadesini kullandı. 

Haley, 'Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi eylemde bulunma konusunda yine başarısız olursa bizzat harekete geçmek zorunda kalabiliriz' dedi.

Rusya´yı da eleştiren Haley, 'Gerçek şu ki barış, Rusya, İran ve Esad´ın umrunda bile değil' diye konuştu.

RUSYA: MİLİTANLARIN DEPOSU VURULDU

Dün Suriye´nin İdlib kentinde düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıda en az 70 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ifade ediliyor. Rusya, olayın ardından yaptığı açıklamada savaş uçaklarının o bölgede uçuş yapmadığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler´in 2013 yılında imzaladığı 2118 no´lu kararı gereği elindeki kimyasal silahları uluslararası kuruluşa imha edilmek üzere teslim eden Suriye ise, İdlib´de iddia edildiği gibi kimyasal saldırıda bulunmadığını, ülkenin elinde artık kimyasal silah bulunmadığını hatırlattı. 

Rusya Savunma Bakanlığı da Suriye uçaklarının militanlara ait bir kimyasal silah deposunu vurduğunu açıklamıştı.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor