• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

ABD´den İran´a füze tepkisi

ABD´den İran´a füze tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, İranlı yetkililerin uzun menzilli füze denemelerinin devam edeceği yönündeki sözlerine tepki göstererek, Tahran yönetimiyle imzalanan nükleer anlaşmadan dolayı herhangi bir ´illüzyon altı

 

Toner, günlük basın toplantısında İran Devrim Muhafızları´nca gerçekleştirilen uzun menzilli balistik füze denemelerine ilişkin soruları cevapladı.

İkili görüşmelerle ve Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla İran´a baskı yapmaya devam edeceklerini belirten Toner, 'Şu anda haberleri toplama ve sonuçları inceleme aşamasındayız. Kesin bir şekilde yapıldığını anlamaya çalışıyoruz' dedi.

Devrim Muhafızları Başkan Yardımcısı Hüseyin Selami´nin İran´ın uzun menzilli füze denemelerine devam edeceği yönündeki sözleri hakkında da konuşan Toner şunları söyledi:

'Bu tür olayları kesinlikle kınıyoruz. Şunu belirtmek isterim ki, Kapsamlı Ortak Eylem Planı´nın (JCPOA) İran´ın bölgede dengeleri bozan eylemlerini bir anda son bulduracağı gibi bir illüzyon altında değiliz. ABD ve BM Güvenlik Konseyi, bu eylemlerin onaylanması halinde onları mesul tutacağız.'

İran´ın bu hafta İsrail´i vurma kapasitesine sahip balistik füze denemesi yaptığı bildirilmişti. ABD yönetimi de İran´ın balistik füze denemesi yaptığı yönündeki haberler doğrulandığı takdirde, durumun İran´la yapılan ´nükleer atlaşmanın ihlali´ anlamına gelmeyeceği fakat konunun BM´ye taşınabileceği kaydetmişti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor