Tarih: 28.09.2016 13:04

ABD´den ‘müttefikler Suriye´deki cihatçılara MANPAD verdi´ haberine yanıt: Yorum yok

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Dışişleri sözcüsü Mark Toner, Suudi Arabistan ve diğer Körfez Arap ülkelerinin Suriye´deki silahlı gruplara taşınabilir hava savunma sistemi (MANPAD) verdiği yönündeki haberlerle ilgili olarak “İsmi açıklanmayan bazı ABD´li yetkililerin bu konuda söylemiş ya da söylememiş olabileceği şeyleri doğrulamayacağım” dedi.

Toner ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov arasında 2 gün içinde bir görüşme gerçekleşeceğinden emin olmadığını, ancak ABD´nin Suriye görüşmeleri konusunda Rusya ile diyaloğu sürdürmek istediğini de kaydetti.

Reuters´ın haberinde, ismi açıklanmayan ABD´li yetkililer, Suriye´de ateşkes anlaşmasının sona ermesinin bazı Körfez ülkelerinin Suriye´deki ‘muhaliflere´ Suriye ve Rus uçaklarına karşı taşınabilir füze sistemi vermiş olma ihtimalini güçlendirdiğini belirtmişti. ABD´nin Rusya ile yürüttüğü müzakerelere tepkili Körfez ülkelerinin ve hatta Türkiye´nin, ABD´nin politikalarını izlemek yerine cihatçılara MANPAD vermiş olabileceği iddia edilmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —