Tarih: 25.11.2017 23:29

ABD´den Pakistan´a kınama: ´Said yeniden tutuklanmazsa bunun sonuçları olacaktır´

Facebook Twitter Linked-in

 

Beyaz Saraydan yapılan açıklamada, ABD´nin 2008´de Hindistan´ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılardan sorumlu tuttuğu ev hapsindeki Leşker-i Tayyibe´nin kurucusu Said´in tekrar tutuklanıp yargılanması çağrısında bulunuldu. 

Leşker-i Tayyibe´nin ABD tarafından terör örgütü olarak tanındığını vurgulanan açıklamada 'Said´in suçlu olduğuna dair açık bir uluslararası konsensüs var. Aralık 2008´de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1267 sayılı kararı gereğince yaptırım uygulanmıştı.' ifadelerine yer verildi.

BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYULMUŞTU

ABD Hazine Bakanlığının da Said´i 2012´de Küresel Terör Listesi´ne eklediği ve ABD hükümetinin Said´in başına 10 milyon dolar ödül koyduğu hatırlatılan açıklamada, şöyle devam edildi: 'Pakistan´ın yargılamayıp ceza veremediği Said´in serbest bırakılması, Pakistan´ın küresel terörle mücadeleye bağlılığı konusunda rahatsız edici bir mesaj veriyor ve Pakistan´ın topraklarında terör barındırmayacağına yönelik iddialarıyla ters düşüyor. Pakistan Said´i tutuklayıp suçları için onu cezalandırmazsa bu durumun ikili ilişkiler ve Pakistan´ın uluslararası itibarı konusunda sonuçları olacaktır.'

Açıklamada, Said´in serbest bırakılması ´yanlış bir adım´ olarak nitelendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —