Tarih: 26.08.2020 22:50

ABD´den Rus araştırma enstitülerine yaptırım

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD, aralarında ikisi Rusya Savunma Bakanlığı´na bağlı olmak üzere 5 Rus araştırma enstitüsüne karşı yaptırım kararı aldı. Söz konusu kuruluşlar arasında, koronavirüs aşısını geliştirme çalışmaları yürütülen merkezleri de yer alıyor.

ABD Ticaret Bakanlığı´nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 5 Rus şirketinin, kimyasal ve biyolojik silahlar üzerinde çalıştığı şüphesiyle ‘kara listeye´ alındığı belirtildi.

Yaptırım uygulanan kuruluşlar arasında, yeni tip koronavirüs aşısını geliştirme çalışmalarına katılan Rusya Savunma Bakanlığı´na bağlı araştırma merkezleri de yer alıyor.

Yaptırım kararı, ABD´nin ulusal güvenliği ve dış politika çıkarları için riskler oluşturan kişi ve kuruluşlara karşı ihracat kısıtlamalarının getirilmesi anlamına geliyor.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi´nden Senatör Oleg Morozov, Sputnik´e açıklamasında, ABD´nin aşı geliştirme sürecinde yenilgiye uğradığı için yaptırımlara başvurduğunu dile getirdi. ABD´nin Batı pazarlarını Rus aşıya kapatmak istediğini kaydeden Morozov, her halükarda aşının büyük talep göreceğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —