Tarih: 13.01.2016 17:51

ABD´den Rusya ve Çin açıklaması: Soğuk Savaş´tan sonra ilk kez oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Ulusal Basın Kulübü´nde konuşan Amiral John Richardson, 'ABD, son 25 yılda ilk kez büyük güçler arasında rekabet dönemine geri döndü' dedi.

´KÜRESEL GÜÇ OLMAK İÇİN ASKERİ OLANAKLARI ARTIRIYORLAR´

Sovyetler Birliği´nin dağılmasından bu yana ABD Deniz Kuvvetleri´ne ‘kimsenin meydan okumadığını´ belirten komutan, 'Zamanı geldi. Bugün Rusya ve Çin, yine küresel güç olarak hareket edebilmek için askeri olanaklarını artırıyor ve bu amaca ulaşmak için modern silah cephaneliklerini büyütüyor' ifadelerini kullandı.

´RUSYA´YA GEREKEN YANIT VERİLMELİ´

Rus donanmasının düzenlediği operasyon hızı ile sıklığının son 20 yılın zirvesinde olduğunu belirten Richardson, Rus donanmasının uzun vadeli gelişme stratejisine sahip olduğuna dikkat çekerek, 'Buna gereken yanıt verilmeli' dedi.

´TEHDİT DEĞİL, MEYDAN OKUMA´

Çin Deniz Kuvvetleri´nin dünya genelinde hareket alanını genişlettiğini ifade eden Amiral, 'Bu, büyük güçlerin rekabetidir' diye vurguladı.

Öte yandan Rusya ve Çin´in eylemlerini tehditten çok meydan okuma olarak gördüklerini kaydeden Richardson, ABD´nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturan ülkelerin İran ve Kuzey Kore olduğunu savundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —