Tarih: 23.08.2016 13:57

ABD´den ´Türkiye Cerablus´u vurdu´ haberine açıklama

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Suriye´nin kuzeyinde IŞİD ile mücadele eden koalisyon güçlerini gerekirse uçak göndererek korumaya devam edeceklerini, bunun bir ´uçuşa yasak bölge´ anlamına gelmediğini söyledi. 

Peter Cook, Pentagon´da düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Haseke´de PYD´nin kontrolündeki bölgelerin Suriye ordusuna ait uçaklar tarafından bombalanması üzerine, koalisyon uçaklarının bölgeye gönderilmesine ilişkin soruları yanıtladı. Cook, 'Koalisyon güçlerini Suriye´de korumaya devam edeceğiz. Bunu da geçen hafta gösterdik. Hava operasyonlarımızın detaylarına girmeyeceğim ama bunu yapmayı sürdüreceğiz. Hava gücümüzü gerektiğinde ortak operasyonlarda koalisyon güçlerimizi korumak için kullanacağız' diye konuştu.

Cook, Suriye´nin kuzeyindeki ABD güçlerinin tehdit altında olması halinde ´ABD´nin bu kuvvetleri koruma hakkına sahip olduğunu´ belirtti.

´ODAK NOKTASI IŞİD OLMALI´

Türkiye´nin Cerablus´ta YPG ve IŞİD hedeflerini vurduğuna dair haberlere ilişkin değerlendirmesi sorulan Cook, konunun Türk makamlarına sorulmasını istedi. Cook, Cerablus´un yabancı savaşçıların geçişi bakımından endişe noktası olduğunu belirterek, 'Suriye´nin herhangi bir yerinde, özellikle de böyle önemli bir yerde, IŞİD´e yönelik baskı önemlidir. IŞİD´in Cerablus dahil, Suriye´nin her yerinden atılmasını görmeyi istiyoruz' dedi.

'YPG´nin de vurulması, ABD´de endişeye yol açtı mı?' sorusu yöneltilen Cook, 'Operasyonlarını, amaçlarının ne olduğunu değerlendirmeyi Türklere bırakıyorum. Bize göre odak noktası IŞİD olmalı. Gördüğümüz kadarıyla bu da yapılıyor' karşılığını verdi.

Cook, ayrıca Gaziantep´te hafta sonunda düzenlenen terör saldırısını kınadı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —