Tarih: 28.09.2022 17:40

ABD´den vatandaşlarına çağrı: Rusya´yı derhal terk edin

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerika Birleşik Devletleri´nin (ABD) Moskova Büyükelçiliği, yazılı bir açıklama yaparak vatandaşlarına Rusya´yı derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri´nin (ABD) Moskova Büyükelçiliği´nin resmî web sitesinde yazılı bir açıklama yaparak, vatandaşlarına Rusya´yı derhal terk etmeleri çağrısında bulundu.

Ticari uçuşların da kısıtlı bir durumda olduğu belirtilen 27 Eylül tarihli yazılı açıklamada 'ABD vatandaşları, Rusya´ya seyahat etmemelidir. Rusya´da bulunan ya da ikamet edenler, sınırlı ticari seyahat seçenekleri devam ederken Rusya´dan derhal ayrılmalıdır.' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada Rusya´da başlayan kısmi seferberlik hatırlatılarak, “Rusya, çifte vatandaşlığa sahip olanların ABD vatandaşlığını kabul etmeyebilir ve ABD konsolosluk yardımına erişimlerini reddedip Rusya´dan ayrılmalarını engelleyebilir” uyarısı yapıldı.

Rus yetkililerin ülkedeki gösterilere katılan ABD vatandaşlarını tutukladığı da belirtilerek, ABD vatandaşlarının Rusya´daki protestolardan kaçınmaları gerektiği vurgulandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —