Reuters haber ajansına konuşan bir bakanlık yetkilisi, aksi bir durumun ´terör örgütüne destek´ olarak görülebileceğini söyledi. Aynı yetkili, bunun da çeşitli cezai sonuçları olacağını belirtti.
BBC Türkçe´nin aktardığı habere göre, tankerin ´terör örgütü´ olarak gördükleri İran Devrim Muhafızları´nın faaliyetleri kapsamında Suriye´ye petrol taşıdığını vurgulayan Amerikalı yetkili, bu tavırlarının tankere yardımcı olacak tüm ülkeler için geçerli olacağını da kaydetti.
Grace 1 olan adı Adrian Darya One 1 olarak değiştirilen tanker Pazar akşamı, yaklaşık 1,5 ay alıkonduğu Cebalitarık´tan hareket etmişti.
Tankerin Pazar günü Yunanistan´ın Kalamata Limanı´na varması bekleniyor.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.
DünyaYemen’in Hadramevt vilayetinin tamamında yeniden kontrolün sağlandığı ve Güney Geçiş Konseyi’ne (GGK) bağlı güçlerin bölgeden çıkarıldığı duyuruldu.
DünyaEntegre Hava Savunma Sistemi ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi daha eklendi.
Dünyaİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
Türkiye