Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin "olası tehditlerine karşı" ABD ile ortak hava tatbikatı düzenlediklerini bildirdi. İki ülke, 3 Mart'ta Kuzey Kore'nin tehditlerine rağmen "Özgürlük Kalkanı" isimli yıllık askeri tatbikatlarını planlandıkları gibi sürdüreceklerini bildirmişti
Yonhap'ın haberine göre, Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Sarı Deniz'de yapılan tatbikata Güney Kore'nin "F-15K" ve "KF-16" tipi savaş uçaklarının yanı sıra bombardıman uçağını seferber ettiği, ABD'nin de tatbikata "B-52H" tipi uçakla katıldığı belirtildi.
Açıklamada, ABD'nin 'B-52H' stratejik bombardıman uçağını Kore Yarımadası'na konuşlandırması, ittifakın Kuzey'den gelen tehditleri caydırmak ve yanıt vermek için kararlı duruşunu gösterdiği kaydedildi.
Ayrıca, iki ülkenin Hava Kuvvetlerinin bugün başkent Seul'ün 65 kilometre güneyindeki Pyeongtaek kentinde bulunan Osan Hava Üssü'nde 2023'ün ilk "Buddy Wing" tatbikatını başlattığı aktarıldı.
Bu yıl içerisinde 9 kez düzenlenmesi planlanan "Buddy Wing" tatbikatıyla, ABD ve Güney Kore'nin operasyon ve ekip çalışmasını geliştirmesi bekleniyor.
Güney Kore ve ABD, 3 Mart'ta Kuzey Kore'nin tehditlerine rağmen "Özgürlük Kalkanı" isimli yıllık askeri tatbikatlarını planlandıkları gibi sürdüreceklerini bildirmişti.
13-23 Mart'ta başlaması planlanan "Özgürlük Kalkanı" tatbikatıyla savunma işbirliğinin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtilmişti.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteği ile bugün bazı projelerin temel atma töreni ve açılışını yaptıklarını kaydederek, "Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır." dedi.
Dünyaİsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 58 bin 897’e çıktı. Son 24 saat içinde açlık sebebiyle 18 kişinin hayatını kaybettiği bildir
DünyaYeni nesil gimbal sisteminden salan bomba bırakma ünitesine kadar milli platformlar için geliştirilen birçok sistem ilk kez 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) tanıtılacak.
TeknolojiSakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.