• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

AB´den ABD´ye: Acil görüşmeliyiz

AB´den ABD´ye: Acil görüşmeliyiz

Avrupa Birliği (AB), ABD´nin bazı ülkelere yönelik uçuş sırasında kabinde laptop ve diğer elektronik cihaz bulundurma yasağını AB ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletme olasılığına karşı, Washington´dan acil görüşme talebind

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın yasağı, Ortadoğu, Afrika ve Türkiye dahil toplam 10 havalimanına uygulanıyor. AB ise, ´tehdidin ortak olduğu´ gerekçesiyle yasağın Avrupa ülkelerine genişletilmesini önlemek istiyor.  

AB´DEN WASHINGTON´A MEKTUP

AB´nin Ulaştırma´dan sorumlu Komiseri Violeta Bulc ile AB Göç ve Vatandaşlık İşleri Komiseri Dimitris Avramopoulos, ABD´nin İç Güvenlik Bakanı John Kelly ve Ulaştırma Bakanı Elaine Chao´ya konuyla ilgili yazdığı mektupta, 'Yapıcı diyalog isteğimizi beyan eder ve risklerle olası ortak çözümleri tespit etmek için, hem siyasi hem de teknik açıdan, görüşmelerin acilen başlamasını teklif ediyoruz' dediler.

Mektupta şöyle devam edildi: 'AB´den ABD´ye uçan uçaklara muhtemel yeni güvenlik önlemleri alınmadan önce, havacılık sektörünün karşılaştığı tehditleri ele almak için yakın çalışmamız ortak çıkarımızadır.' 

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE HAREKETLİLİK

ABD´den yasağı genişletme konusunda henüz bir karar alınmadı ancak olası bir kısıtlamanın Lufthansa, British Airways, Air France ve KLM gibi sektörün önemli şirketlerini etkileyebileceği ifade ediliyor. Havacılık sektöründen kaynaklar, havayolu şirketleri ve havalimanlarının beklenmedik durumlara karşı olası önlemler almak konusunda çalışma yürüttüklerini ifade ediyor.

AB´nın ABD Büyükelçisi David O´Sullivan´ın önümüzdeki günlerde, konuyu görüşmek amacıyla Kelly ile bir araya gelmesi bekleniyor.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor