Tarih: 04.02.2016 10:55

AB´den tepki, Cameron´dan ‘birlikte mücadele´ çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere´nin en yakın müttefiklerinden Fransa, Londra´nın AB´de kalmak için talep ettiği reformların yer aldığı taslak metne temkinli yaklaştı. Kabine toplantısının ardından konuşan Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, taslak metni ‘İngiltere´nin AB içinde kalmasını sağlamak için belirli sınırlar içindeki temel müzakere başlıkları´ olarak gördüklerini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius´un kabine toplantısındaki sözlerini aktaran Le Foll, “Fransa için iki çok önemli nokta var. Yürürlükteki anlaşmalar içinde kalmalıyız ve Euro Bölgesi´de yer almayan ülkeler, Euro Bölgesi´ndeki ülkelere müdahale edemez” diye konuştu.

‘HEM İNGİLTERE HEM DE DİĞER 27 AB ÜYESİ İÇİN ADİL BİR ANLAŞMA´

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise İngiltere´nin Birlik´te kalması için hazırlanan planın ve referandumun ardından olası bir ‘Brexit´in (İngiltere´nin AB´den ayrılması) önlenmesinin tüm AB üyeleri için adil olduğu görüşünde.

Fransa´nın Strasbourg kentindeki Avrupa Parlamentosu toplantısında konuşan Juncker, “Her zaman İngiltere´nin Avrupa Birliği´nin bir üyesi olarak kalmasını istedim” diye konuştu.

‘FAYDALI GİBİ GÖRÜNÜYOR´

Polonya Dışileri Bakanı Witold Waszczykowski de uzlaşmanın bazı maddelerinin ´faydalı gibi göründüğünü´ söyleyerek, “Öncelikle, anlaşma hali hazırda İngiltere´de yaşayan göçmenleri etkilemeyecek, aldıkları sosyal yardımları kaybetmeyecek” değerlendirmesinde bulundu.

Waszczykowski, daha önce yaptığı açıklamalarda ‘Polonya´daki NATO varlığının arttırılması´ taleplerinin İngiltere tarafından desteklenmesi halinde, Londra´nın ‘AB´deki göçmenlerin hakları kısıtlansın´ önerisine ‘Evet´ diyebileceklerini söylemişti.

‘REFORMLAR İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM´

Öte yandan İngiltere Başbakanı David Cameron, bugün parlamentonun karşısına çıktı ve “AB reformları için birlikte mücadele edelim” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —