Tarih: 29.06.2015 10:08

ABD, IŞİD`e karşı Sünnilerin daha aktif olmasını istiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Tim Kain, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçircan Barzani ile görüştü.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada toplantıdaki sözlerine yer verilen Kain, Kürt bölgesinin son durumunu ve terör örgütü IŞİD`e karşı verilen mücadeleyi yakından görmek üzere Irak`a geldiklerini belirterek, 'Kürdistan hükümetine, halkına ve Peşmerge güçlerine bu zorlu süreçte gösterdikleri örnek mücadele nedeniyle teşekkür etmek istiyoruz. IŞİD teröristlerine karşı topraklarını savunan Peşmerge, aynı zamanda bölgeye gelen yüzbinlerce sığınmacının da hayatını kurtardı' ifadelerini kullandı.

'IŞİD`in durdurulamaması ve örgütün yok edilmesi için kapsamlı bir planın olmayışından endişeli olduklarını' dile getiren Kain, 'Irak Başbakanı Haydar İbadi ve diğer yetkililerle yapacağımız görüşmelerde de bu konuyu dile getireceğiz. IŞİD ile mücadelede Sünni kesimin daha aktif olmasını talep edeceğiz. Sünniler de aktif olursa, terörle mücadele daha etkili bir biçimde yürütülür' değerlendirmesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —