• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

ABD´li Cumhuriyetçi senatörlerden itiraf: Ukrayna, bizim için çözümü olmayan bir sorun

ABD´li Cumhuriyetçi senatörlerden itiraf: Ukrayna, bizim için çözümü olmayan bir sorun

ABD´li Cumhuriyetçi senatörlerin Washington´da bazı Ukraynalı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptıkları görüşmede, Kiev yönetiminin politikalarını sert şekilde eleştirdiği belirtildi.

 

International Policy Digest´ın haberine göre ABD´li senatörler Ukrayna´yı ABD ve AB açısından çözümü olmayan bir sorun olarak görüyor.

Senatörler, bunun gerekçesi olarak Ukrayna´da giderek artan saldırganlık ve radikal eğilimlerin yanı sıra alternatif görüşlerin gözardı edilmesini gösterdi. 

Senatörler, Ukrayna yönetiminin ekonomi politikasını da eleştirdi.

'Uluslararası finans kuruluşları, Ukrayna´ya milyarlarca dolar aktarıyor. Ancak sarsıcı safhadaki yolsuzluk ve Donbass´a yönelik saldırılar için yapılan verimsiz harcamalar uluslararası toplumun çabalarını boşa çıkarıyor' diyen Cumhuriyetçi senatörler, bunların sonucunda Ukrayna´da GSYİH´in son yıllarca sürekli azaldığını ve Ukraynalıların daha iyi yaşam arayışı içinde ülkelerini kitleler halinde terk ettiğini vurguladı.

´POROŞENKO´NUN RAKİPLERİNE KARŞI İZLEDİĞİ YÖNTEM DE RAHATSIZ EDİCİ´

International Policy Digest´a göre senatörler, Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko´nun rakiplerini soruşturmak için kullandığı yöntemden de şikayetçi. 

Ülkedeki kolluk kuvvetlerinin siyasi hedefleri gerçekleştirmek için kullanıldığını kaydeden senatörler, hakimlerin de siyasetçilerin ve iş insanlarının nüfuzu altında olduğunu ifade etti.

ABD´li senatörler, eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç´in yargılanma sürecini ´parodi´ olarak niteledi.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor