• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

ABD´li eski büyükelçi: Türklere verdiğiniz sözü tutmazsanız pişman olursunuz

ABD´li eski büyükelçi: Türklere verdiğiniz sözü tutmazsanız pişman olursunuz

ABD´nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, 'Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara´da Türkiye´ye net bir şekilde ´Kürtlerin Fırat nehrinin doğusunda kalacakları ve batısındaki toprakları ele geçirmeye çalışmayacakları´ sözünü

 

BBC Radyo´da katıldığı bir programda Cerablus operasyonunu değerlendiren ABD´nin eski Ankara Büyükelçisi Jeffrey, PYD´nin Fırat Nehri´nin batısına geçmeyeceği konusunda ABD´nin Türkiye´ye verdiği sözü tutmadığını belirterek, 'Benim 35 yıllık tecrübem, eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çok çabuk pişman olursunuz' sözleriyle ABD´ye mesaj verdi.

´PYD DOĞUYA ÇEKİLMEDİ´

ABD yönetiminden, ´Cerablus´un güneyindeki eylemlerin desteklenmediği´ yönünde açıklamalar geldiği hatırlatılan Jeffrey, 'Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara´da Türkiye´ye net bir şekilde ´Kürtlerin Fırat nehrinin doğusunda kalacakları ve batısındaki toprakları ele geçirmeye çalışmayacakları´ sözünü verdi. Türkler bunu kabul ediyor ancak onlar (PYD) doğuya çekilmedi' ifadelerini kullandı.

Jeffrey, ABD´nin verdiği sözde durmadığını savunarak, 'Benim 35 yıllık tecrübem, eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çok çabuk pişman olursunuz.' diye konuştu.

IŞİD´in hem ABD hem de Türkiye için tehdit olduğunu dile getiren Jeffrey, PYD´nin Türkiye için kesin bir tehdit olduğunu söyledi.

´TÜRKLER HEM IŞİD´E HEM PYD´YE KARŞI SAVAŞIYOR´

Obama yönetiminin sahada IŞİD´e karşı savaştıkları için PYD´yi desteklediğini ancak örgütün tek hedefinin IŞİD olmadığını, kuzeyde bir kuşak oluşturmak istediğini söyleyen Jeffrey, 'Türkler hem DAEŞ´e hem de bu tehdide karşı savaşıyor ve ABD de en azından resmi olarak bunu desteklediğini söyledi' ifadesini kullandı.




18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor