• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

ABD´li eski komutan: Ortadoğu´da liderliği Rusya´ya bıraktık

ABD´li eski komutan: Ortadoğu´da liderliği Rusya´ya bıraktık

Eski ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno ülkesinin Ortadoğu´daki liderliği Rusya´ya bıraktığını söyledi.

 

Fox News kanalına değerlendirmelerde bulunan Odierno, ABD Başkanı Barack Obama´nın ‘geriden liderlik´ stratejisinin ülkeyi terörle mücadelede pasif bıraktığını savunarak, “Dürüst olmak gerekirse bölgede liderliği Rusya´ya bıraktık” dedi.

´GERİDEN LİDERLİK YAPMAYI SEÇTİK´

Obama yönetiminin bölgesel ve yerel güçleri bir araya getirip koalisyonlar kurmak suretiyle dünyaya ‘arka planda liderlik yapma´ stratejisini eleştiren Odierno, terörizme karşı ABD´nin ‘proaktif liderlik yapma zamanının geldiğini´ belirterek şöyle devam etti:

'Biz, her nedense, şimdiki yönetim altında geriden liderlik yapmayı seçtik. Şimdi önden liderlik yapmanın, ulusları bir araya getirmede, kendi politikalarımızda ve hükümetimizin kabiliyetlerini bir araya getirmede agresif olma zamanıdır.”

Rusya´nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov´un suikaste uğramasıyla ilgili bir soruya da cevap veren Odierno, saldırganın kimlerle bağlantılı olduğu ve saldırıyı neden gerçekleştirdiğinin soruşturma sonucunda netleşeceğini kaydetti. Saldırının bölgedeki karmaşıklığı tam olarak yansıttığını ifade eden ABD´li komutan, “Tam da bu nedenle ABD bölgedeki müttefikleriyle iyi ilişkiler içerisinde olmalı” diye konuştu.

Odierno, Kuzey Irak´ta 2003´te Türk askerinin başına çuval geçirilmesi emrini veren ABD´li komutanlardan bir tanesiydi.




22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor