Tarih: 27.10.2020 16:14

ABD´li gazeteci Vltchek´in ölümüyle ilgili soruşturmada takipsizlik

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD ve Çekya vatandaşı gazeteci Andre Vltchek´in (57) Karaköy´de bir otel önünde aracında ölü bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Vltchek´in otopsi raporunda ölümünün ‘vücuttaki enfeksiyon´ nedeniyle gerçekleştiğinin ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturmaya takipsizlik kararı verdi.

ABD´li gazeteci Andre Vltchek´in Karaköy´de araç içinde ölü bulunmasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, ABD ve Çekya vatandaşı gazeteci Andre Vltchek´in Karaköy´deki bir otelin önüne park edilen araçta ölü bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca hazırlanan otopsi raporu başsavcılığa gönderildi.

Raporda, Andre Vltchek´in kanında ‘uyuşturucu ve uyarıcı maddeler bulunmadığı, ilacın etkin maddelerinin olduğu´ belirtilerek, ‘Kronik kalp damar hastalığı ile metabolik hastalık bulguları tespit edildiği ve ölümünün komplike perianal sepsis (vücuttaki enfeksiyon) sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatine varıldığı´ ifade edildi.

Başsavcılık, Adli Tıp Kurumunca hazırlanan rapor doğrultusunda Vltchek´in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Ne olmuştu?

ABD vatandaşlığı yanında Çekya Cumhuriyeti pasaportu da olan gazeteci Andre Vltchek´in, eşi Rossie Indra Vltchek´le 5 Eylül´de geldiği İstanbul´dan 12 Eylül´de Samsun´a giderek bir otelde 9 gün konakladığı, 21 Eylül gecesi ise iki şoförle kiraladıkları bir araçla İstanbul´a dönmek için yola çıktığı belirtilmişti.

Çiftin Sakarya´da verilen moladan sonra uyumaya başladığı, aracın sabah erken saatlerde Karaköy´deki otelin önüne varmasının ardından uykusundan uyanan Rossie Indra Vltchek´in, eşi Andre Vltchek´i uyandıramadığı, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan incelemede, Andre Vltchek´in öldüğünün belirlendiği kaydedilmişti.

Soruşturma başlatan başsavcılığın talimatı üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen aracın iki şoförü ile ölen gazetecinin eşi Rossie Indra Vltchek´in 23 Eylül´de tanık olarak beyanları alınmıştı.

Rossie Indra Vltchek ifadesinde, eşinde şeker hastalığı olduğunu ve bununla ilgili ilaçlar kullandığını söylemişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —