Tarih: 03.12.2017 20:19

ABD´li generalden Rusya´ya suçlama: ‘Uydulara karşı silah geliştiriyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

CNN kanalının aktardığına göre ABD´li general, Rusya ve Çin´in ‘uzayda çalışmak için karadan yönetilen elektronik harp ve lazer silahlarını´ geliştirip denediğini ve bunu herhangi bir şekilde gizlemeden yaptığını savundu. 

Hyten´e göre Moskova ve Pekin, ABD´nin 1991 Körfez Savaşı da dâhil olmak üzere, çeşitli askeri operasyonlarda uyduları başarılı bir şekilde kullandığını gördü ve Washington´u ileride bunu yapma imkânından mahrum bırakmak istiyor.

Dünya genelinde fırlatılan uydularla ilgili verilerin Amerikan uyduları tarafından tespit edildiğini, uyduların korunmasınınsa zor olduğunu belirten Orgeneral Hyten, ülkelerin uydulara karşı silah geliştirerek ‘ABD´ye meydan okumak ve dünyadaki güçlerin dengesini değiştirmek´ istediklerini, ABD´nin buna izin veremeyeceğini ifade etti.

Buna benzer açıklamaları yılbaşında da yapan Hyten, bu tür silahların kullanılmasının Dünya yörüngesinde uzay gemilerinin hareketini engelleyecek büyük miktarda atıkların birikmesine neden olacağını ileri sürmüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —