• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

ABD´li komutan: Partnerimiz YPG´nin dikkatinin dağılmasını istemem

ABD´li komutan: Partnerimiz YPG´nin dikkatinin dağılmasını istemem

ABD´den, Savunma Bakanı James Mattis´in Afrin´deki Zeytin Dalı Harekatı´yla ilgili kullandığı ´´Türkiye´nin Suriye´deki operasyonları, IŞİD´in yenilmesinin garantiye alınması çabalarından dikkati dağıtıyor´´ ifadesine benzer a?

 

AP ajansının aktardığına göre IŞİD karşıtı koalisyon yetkilileri, harekatın ‘Fırat Vadisi´nde Irak- Suriye sınırı boyunca elde edilen kazanımları istikrarsızlaştırabileceği´ görüşünde. 

Irak´taki en üst düzey ABD´li komutan olan Korgeneral Paul Funk, Irak-Suriye sınırındaki Kaim kasabası yakınlarındaki bir karakolu ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, Afrin´deki harekatın IŞİD´in diğer ceplerindeki baskıyı azaltma ihtimalinden ‘büyük endişe´ duyduğunu söyledi.

YPG´yi kasteden Funk “Partnerimizin dikkatinin dağılmasını istemem. Bu, Suriye tarafında IŞİD´e karşı aralıksız devam eden bir mücadele” dedi. 

Irak´ın batısında görev yapan Yarbay Brandon Payne de YPG´lilerin Afrin´deki harekata odaklanması durumunda savaşçılarını sınır bölgesinden çekebileceğini söyledi. Böylesi bir senaryonun IŞİD´i asıl odak noktası olmaktan çıkaracağını ve örgüte manevra alanı vereceğini belirten Payne “Bunu yapmak istemiyoruz” ifadesini kullandı.

IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Ryan Dillon da geçen hafta 'Afrin´de koalisyon mensubu 2 askerin öldüğü haberleri YANLIŞ. Kesinlikle GERÇEĞİ YANSITMIYOR. IŞİD karşıtı koalisyonun çabaları, Fırat´ın doğusunda Ebu Kemal yakınlarında IŞİD´in elindeki son cepleri avlamaya çalışan (YPG´nin başını çektiği) DSG´li partnerlerimize desteğe odaklanmış durumdadır' demişti.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor