Tarih: 02.03.2017 14:52

ABD´li komutan Townsend: Suriye´de ´güvenli bölgeler´ kurma emri almadık

Facebook Twitter Linked-in

 

Planlanan Rakka Operasyonu konusunda bilgi aktarmak için Irak´ın başkenti Bağdat´tan telekonferans yoluyla Pentagon muhabirlerine brigifng veren Townsend, '(Suriye´de) güvenli bölgeleri uygulamak için neler yapılabileceği üzerinde düşünüyoruz. Ancak herhangi bir güvenli bölge kurulması emri almadık' dedi. 

´FAZLA SAYIDA ABD ASKERİ SORUN OLUR´

Townsend brifingde ayrıca çok sayıda ABD askerini Irak veya Suriye´ye göndermenin ´sorun´ yaratacağını söyledi.

Townsend 'Ortaklarımızla koordinasyon yapılmadan fazla sayıda ABD ya da koalisyon askeri Irak veya Suriye´ye gönderilirse endişelenir miyim? Evet kaygılanırım çünkü eğer davet edilmeden bu kadar fazla sayıda askerle ortaya çıkarsak, bu bence bir sorun olur' dedi.

ABD´li komutan  IŞİD ile mücadelede mevcut koalisyon operasyonlarının işe yaradığını vurguladı.

RUSYA, SURİYE´DE ´GÜVENLİ BÖLGELER´ KURULMASI KONUSUNDA TEMKİNLİ

ABD Başkanı Donald Trump, ocak ayında yayınladığı başkanlık kararnamesi ile Pentagon´dan IŞİD ile mücadeleyi hızlandıracak bir plan hazırlamasını istemişti. 

27 Şubat´ta ABD Savunma Bakanı James Mattis, içinde bölgeye ek asker gönderme maddesi bulunup bulunmadığı belirsiz olan bu planın taslağını Trump´a sunmuştu.

Suriye´de güvenli bölgeler kurulması konusu ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD´li mevkidaşı Rex Tillerson arasında 16 Şubat´taki G20 zirvesinde yapılan görüşmede ele alınmıştı.

Rusya´nın BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin geçen perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya´nın Suriye´de güvenli bölgeler kurulması konusunda ´temkinli´ olduğunu belirtmiş, bu yöndeki projelerin Suriye hükümeti ile koordine edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —