Tarih: 25.02.2021 14:50

ABD´li Orgeneral Wolters: Rusya, tüm dünyada istikrarsızlık oluşturuyor

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) ve NATO Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanlığı (SECEUR) Komutanı Orgeneral Tod D. Wolters, Rusya´nın tüm dünyada istikrarsızlık oluşturduğunu ve ABD için tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

Video konferans yöntemiyle düzenlenen Hava-Uzay Harp Sempozyumu´nda konuşan Wolters, 'Uluslararası toplumun tamamı tarafından kınanmasına ve süregelen ekonomik yaptırımlara rağmen Rusya, tüm dünyayı istikrarsızlaştırmaya yönelik kötü niyetli eylemlerde bulunuyor ve bu eylemlerin çoğu Avrupa´da gerçekleştiriliyor. Rusya, ABD´nin ve Avrupalı müttefiklerimiz varlığına ilişkin tehdit oluşturmaya devam ediyor' iddiasında bulundu.

Rusya´nın SSCB dönemindeki nüfuz alanını korumaya çalıştığını ve komşu ülkeleri birtakım şeylere zorlamak için güç kullandığını savunan Wolters, Moskova´nın ABD ve müttefiklerini sindirmek, zayıflatmak ve bölmek için özel askeri şirketler gibi geleneksel olmayan araçlara başvurduğunu ekledi.

Rusya-ABD ilişkileri, uzun yıllardır gerilimli bir süreçten geçiyor. 2014 yılında Ukrayna ve Kırım´daki gelişmelerin ardından Moskova ile Brüksel arasındaki diyalog da sekteye uğradı. Kiev´in içişlerine müdahale ettiğini öne sürerek Moskova´ya yaptırım uygulayan Batılı ülkeler, Rusya´nın cevabi önlemleriyle karşı karşıya kaldı. Kendisine yöneltilen suçlamaları defaatle reddeden Rusya, ithal ikamesi politikasını devreye sokarak yaptırım politikasının sonuçsuz kaldığını ortaya koydu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —