Tarih: 30.05.2018 11:50

ABD´li senatör Rubio: Kuzey Kore asla nükleer silahtan vazgeçmez

Facebook Twitter Linked-in

 

ABC News televizyonuna konuşan Rubio, 'Sonuç olarak Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un nükleer silahlardan arınmak istemediğinden eminim. Nükleer silahları imha etmeyecek, fakat kendisinin açık bir lider, barışsever ve makul biri olduğu görüntüsünü vermek istiyor' ifadelerini kullandı. 

Rubio, 'Tüm bunlar bir gösteri. Kim, suçlu olmayan 3 Amerikalıyı serbest bıraktı, muhtemelen zaten arızalı olan bir tesisi imha etti. Şu da çok önemli, onun imha ettiği tesis bir test sahasıydı. Oysa silahları herhangi bir yerde test edebilir' diye konuştu.

´NÜKLEER SİLAHLARLA PSİKOLOJİK BAĞI VAR´

ABD´li Senatör, Kuzey Kore liderinin kendi nükleer silahlarıyla ‘duygusal, şahsi, psikolojik bağı´ olduğunu, zira o silahlar sayesinde Kim´in kendisini ‘nüfuz sahibi´ biri olarak hissettiğini sözlerine ekledi. 

Kim Jong-un daha önce ABD Başkanı Donald Trump´ın ricası üzerine tutuklu 3 Amerikan vatandaşının serbest bırakılması talimatını vermiş, 24 Mayıs´taysa nükleer denemelerini yaptığı Punggye-ri sahasını imha ettirmişti.

ZİRVE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kuzey Kore lideri Kim ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki tarihi zirve için 12 Haziran tarihi kararlaştırılmış ancak Trump geçen hafta zirvenin iptal edildiğini söylemişti.

Ancak son haberlere göre zirve için çalışmalar sürüyor. Trump iptal açıklamasından bir gün sonra konuyu tekrar düşündüğünü belirtmiş ve iki ülkeden diplomatlar zirvenin ayrıntıları konusunda görüşmeye başlamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —