• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD´li senatörler, Avrupa´daki Rus enerji hakimiyetine karşı koymak için yasa tasarısı sundu

ABD´li senatörler, Avrupa´daki Rus enerji hakimiyetine karşı koymak için yasa tasarısı sundu

ABD´li Cumhuriyetçi senatörler Chris Murphy ve Ron Johnson, Rusya´nın Avrupa´daki enerji hakimiyetiyle mücadele etmek için bir yasa tasarısı sundu.

 

Bloomberg´in haberine göre Murphy ve Johnson, Rusya´nın nüfuzuna karşı koymaya yardım edeceği belirtilen bu tasarıya ´Avrupa Enerji Güvenlik ve Çeşitlendirme Yasası´ adını verdi. 

Rus gazına olan ihtiyacın azaltılması amacıyla Avrupa´daki enerji projelerine 1 milyar dolar kaynak aktarılmasını öneren senatörler, yayınladıkları basın bülteninde 'Rusya, enerji piyasasındaki hakimiyetini rüşvet, yolsuzluk ve propaganda ile birlikte Batılı kurumları değersizleştirmek ve Rusya´ya veya Devlet Başkanı Vladimir Putin´e karşı koyamayacak uysal hükümetler yaratmak için kullanıyor' iddiasına yer verdi.

Murphy ve Johnson, tasarının yasalaşması halinde Avrupa´nın enerji tedarikinin çeşitleneceğini ve Rusya´nın bölgedeki nüfuzunun azalacağını savundu.

'Doğu Avrupa´da askeri savunmamızı artırmak için haklı olarak milyarlarca dolar yatırım yaptık ancak eşit seviyede tehlike arz eden Rusya´nın Avrupa´daki enerji hakimiyeti de unutulmamalı' diyen Murphy, Avrupa´nın büyük oranda Rusya´ya bağlı olması nedeniyle Putin´in büyük kazanımlar elde ettiğini kaydetti. 

Murphy, ABD´nin müttefiklerine yeni enerji kaynakları elde etme ve stratejik öneme sahip projeleri uygulama konularında katkı sunmanın Putin´in Avrupa´daki hakimiyetine son verebileceğini ve ABD´de yeni istihdam alanları yaratabileceğini sözlerine ekledi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor