Amerikalı beş Cumhuriyetçi senatör, film ve dizi platformu Netflix´e bir mektup göndererek, Çin´in Uygur Türklerine ilişkin politikalarını savunan Çinli yazar Liu Cixin´in kitaplarını dizi yapmaması çağrısında bulundu.
ABD ile Çin arasındaki gerginlikler devam ederken, beş Cumhuriyetçi senatör, Netflix´in duyurusunu yaptığı yeni bir diziye tepki gösterdiler.
Tennessee Senatörü Marsha Blackburn´ün öncülüğünü yaptığı senatörler, mektuplarında, Çinli yazar Liu Cixin´in, ´Pekin´in Sincan Uygur Özerk Bölgesi´ndeki Müslümanlara karşı ihlallerini savunduğunu´ iddia ettiler.
Cixin´in 3 kitaptan oluşan serisini diziye çevireceğini açıklayan Netflix´in kararını gözden geçirmesi çağrısı yapan senatörler, 'Sincan´daki vahşilikler ortadayken böyle bir karar gönül rahatlığıyla alınamaz, bu karar suça ortaklık olur' ifadelerini kullandılar.
Sincan Uygur Özerk Bölgesi´ndeki Yeniden Eğitim Merkezleri
Çin´in Uygur Türkleri politikası, batı ülkeleri taraffından eleştiriliyor ve Uygurların ´kamplarda tutulduğu´ iddia ediliyor. Çin yönetimi ise, söz konusu iddiaları yalanlayarak bölgenin ´toplama kampı´ değil, Yeniden Eğitim Merkezleri olduğunu açıklamıştı. Eğitim merkezlerinde, Uygurlara Çince dil eğitimi ile mesleki ve kültürel kurslar veriliyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
TürkiyeABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.
DünyaTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.
TeknolojiErzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
Türkiye