Tarih: 17.05.2021 21:27

ABD´li üst düzey heyet Suriye´nin kuzeydoğusunda DSG´lilerle buluştu

Facebook Twitter Linked-in

 

Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan üst düzey bir ABD´li heyetin Suriye´nin kuzeydoğusunda DSG´lilerle görüşme gerçekleştirdiği bildirildi. Söz konusu görüşme Joe Biden´ın başkanlık görevine geldiği günden bu yana DSG ile gerçekleştirilen ilk görüşme olma özelliği taşıyor.

ABD Dışişleri Müsteşar Vekili Joey Hood ve beraberindeki heyet, Türkiye´nin PKK´nın Suriye kolu olarak gördüğü ve 'terör örgütü' olarak kabul edilmesi gerektiğine vurgu yaptığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile görüşmek üzere Suriye´nin kuzeydoğu bölgesini ziyaret etti.

Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada, Hood´a Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve Suriye Özel Temsilcisi Vekili Bimee Cutrona, Suriye Temsilci Yardımcısı David Brownstein, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Irak ve Suriye Direktörü Zehra Bell´in eşlik ettiği ve DSG´lilerle görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Müsteşar Vekili, ABD´nin IŞİD ile mücadele koalisyonundaki koordinasyon ve iş birliği, kuzeydoğu Suriye´deki istikrarın devamı ve IŞİD´ın kalıcı bir şekilde yenilmesini sağlamak için kurtarılan bölgelerde istikrar yardımlarının teslimi konusunda kararlı olduğunu yineledi.'

Açıklamada, Hood´un, Suriye´de siyasi bir çözüm çalışmalarına da bağlı olduğunu ifade ettiği, ABD´nin Suriye´ye insani yardıma devam edeceğini söylediği bildirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —