´RUSYA İLE ÇARPIŞABİLECEĞİMİZ TEK YER ULUSLARARASI SULAR´
Luskin, 'Eğer niyetimiz ciddiyse, Rusya ile çarpışabileceğimiz tek bir yer var, uluslararası sular. 1962 Küba Füze Krizini tekrarlamanın üzerinde düşünmeliyiz. Yani sadece bankalara yönelik cezai yaptırımlar değil, gerçek fiziki bir ablukadan söz ediyorum. Biz gemilerimizi Venezüella´nın etrafına konuşlandırıyoruz ve ‘Ne oraya, ne de aksi yöne hiçbir şey geçmeyecek´ diyoruz. Bu kez ilk kimin gözünü kırpacağını göreceğiz' diye konuştu.
ABD´li uzman, mevcut durumun kendisine, ABD´nin Maduro´yu devirmek için Venezüella´yı finansal kaynaklardan yoksun bıraktığı, Rusya´nın ise araya girip ‘delikleri parayla kapattığı´ bir ‘jeopolitik satranç oyununu´ anımsattığını sözlerine ekledi.Rusya´nın, diğer bankalara Venezüella´ya para işlemleri yapmalarını yasaklayan Amerikan yaptırımlarını dikkate almadığını söyleyen Luskin, sözlerine şöyle devam etti:
'Bu sabah, Rusların yaptırımların zarar veremeyeceği özel bir banka kurduklarını öğrendik. Farz edelim ki, onlara yaptırım uygulayacağız ve ‘Hey yeni Rus bankası, sen ABD ile iş yapamazsın´ diyeceğiz. Onlar da, ‘Umurumuzda değil, siz zaten düşmansınız´ diyecekler'.
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya