• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

ABD´li uzmanlara göre Trump´ın Kudüs kararı, teröristlerin eline yeni koz verdi

ABD´li uzmanlara göre Trump´ın Kudüs kararı, teröristlerin eline yeni koz verdi

Kudüs © REUTERS/ AMMAR AWAD ‘Afrika ülkeleri Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyabilir´

 

Sputnik´e konuşan Ohio Eyalet Üniversitesi´nden Profesör John B. Quigley, IŞİD ve benzeri terör örgütlerinin, Trump´ın kararından saflarını güçlendirmek için faydalanabileceklerini söyledi. 'IŞİD´in Trump´ın açıklamasını saflarına yeni üyeler çekmek için alet etme riskinin yüksek olduğunu düşünüyorum´´ dedi. Trump´ın Kudüs kararının İsrail ile Filistin arasında kalıcı barış sağlamak fikrinden vazgeçtiği anlamına gelmediğine dair savunmasını da değerlendiren Quigley, 'ABD için, görüşmelerdeki arabulucu, yardımcı rolünü korumak zorlaşacak' diye konuştu.

´BİLE BİLE ATEŞİ KÖRÜKLÜYOR´ 

Sputnik´e demeç veren Illinois Üniversitesi´nden Profesör Francis Boyle, Trump´ın kararının, ABD´nin dünya genelindeki Arap ve Müslüman topluluklarıyla ilişkilerini sekteye uğratacağını belirtti. Boyle, ´´Bu, sadece Trump´ın çıkarına olduğunu düşündüğüm ateşi körükleyecek, kendisi neler başlattığını kesinlikle biliyor' değerlendirmesini yaptı.

´ÇOK SAYIDA İNSANIN ÖLMESİNDEN KORKUYORUM´

Trump´ın aldığı kararın İsrail işgaline son vermeye yönelik olarak Ürdün Nehri´nin batı kıyısında ve Gazze´de toplu bir isyana neden olabileceği uyarısında bulunan Boyle, 'Başkan Trump´ın yaptıklarından ötürü çok sayıda insan öleceğinden korkuyorum. Bu yeni bir intifadaya (ayaklanmaya) yol açar' vurgusu yaptı.

´MEDENİYETLER ÇATIŞMASI HİKAYESİ İÇİN´ 

ABD´li profesör 'Bu durum, Trump´ın medeniyetlerin çarpışması hikâyesiyle örtüşüyor. Müslüman ve Arap dünyası hakkında az çok bilgisi olan herkesin, kendilerinin nasıl bir tepki vereceklerini tahmin edebileceğini düşünüyorum. Bu durumu en yakın zamanda muhtemelen göreceğimizi üzülerek söylemeliyim'dedi.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor