• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

ABD´li zanlı, Papa Francis´e suikast planlarını itiraf etti

ABD´li zanlı, Papa Francis´e suikast planlarını itiraf etti

Katolik lider Papa Francis´e yönelik Eylül 2015´teki suikast girişimine yardımcı olmakla yargılanan ABD´li Santos Colon isimli bir şahıs, suçunu itiraf etti.

 

ABD´nin New Jersey eyaletinde devam eden duruşmada, 17 yaşındaki Santos Colon, Papa Francis´in Philadelphia ziyareti sırasında bir keskin nişancı ile görüşerek suikast planladığını kabul etti. 

Keskin nişancı olduğunu zannettiği bir kişi ile 30 Haziran ve 14 Ağustos tarihleri arasında Papa´ya yönelik suikast girişimi hakkında görüştüğü belirtilen Colon´un ayrıca, cihatçılarla birlikte bölgede büyük çaplı bombalı saldırılar düzenlemeyi planladığı kaydedildi.

GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİ FBI AJANIYDI

Sonradan Ahmed Şakur ismini alan Colon´ın görüştüğü kişinin saldırı girişimini engellemek üzere görevlendirilmiş bir FBI çalışanı olduğu belirtildi. Bu sayede, Colon´ın Papa Francis´e yönelik Eylül 2015´teki saldırı planları engellenmiş oldu.

Pazartesi günü konuya ilişkin açıklamada bulunan adli yetkililer, Colon´ın FBI çalışanı ile yaptığı görüşmede saldırıda kullanmak amacıyla patlayıcı yapımında kullanılan materyaller almasını istediğini kaydetti.

ÖRGÜT BAĞLANTISINDAN SÖZ EDİLMEDİ

New Jersey´in Lindenwold bölgesinde yaşayan ABD vatandaşı Colon´ın yaşı itibariyle yetişkin bir birey olarak, teröristlere materyal desteği sağlama girişimi suçlamasıyla yargılanıyor. ABD Adalet Bakanlığı´nın Reuters´a yaptığı açıklamada ise, mahkeme tutanaklarında ya da zanlının sorgusunda IŞİD veya diğer herhangi bir örgüte ilişkin bir ifadenin geçmediği belirtildi. 

Cezaya ilişkin henüz jüri tarafından herhangi bir tarih belirtilmezken, soruşturmanın devam ettiğini kaydeden yetkililer, zanlının 15 yıl hapis ve 250 bin dolar para cezası ile karşı karşıya olduğunu bildirdi.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor