Tarih: 06.10.2016 07:46

ABD´nin 4 eyaletinde olağanüstü hal ilan edildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Etkili olduğu bölgelerde şiddetli yağışlara ve sele yol açan Matthew kasırgası, bugüne kadar 6´sı Küba, Dominik Cumhuriyeti ve Haiti´de olmak üzere toplam 11 kişinin ölümüne neden oldu.

Merkezi Miami´de bulunan Ulusal Kasırga Merkezi, dün 4. seviyede ilerleyen kasırgayı bugün 3. seviyeye indirirken, Ulusal Meteoroloji Dairesi kasırganın ABD´de de saatte 115 km hızla devam edeceğini ve şiddetli yağışlara neden olacağını bildirdi.

ABD´de, Florida, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinin okyanus kıyısında bulunan bölgelerinde ciddi bir tehdit oluşturması beklenen kasırga nedeniyle 4 eyalet valisi kendi bölgelerdeki kıyı ilçelerinde geçerli olacak olağanüstü hal ilanına imza attı.

SU, GIDA VE İLAÇ STOKU UYARISI YAPILDI

Florida Valisi Rick Scott okyanus kıyısında yaşayanlara, en az 3 gün yetecek su, gıda ve ilaç stoku yapmaları uyarısında bulunurken, Miami-Dade County´de okullar perşembe ve cuma günleri tatil edildi.

Vali Scott, 500 Florida Ulusal Muhafız askerini ilk yardım ve kurtarma çalışmaları için ayırırken, 6 bin askerin de hazırda bekleyeceği belirtildi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —