Tarih: 03.08.2018 09:32

´ABD´nin Avrupa´daki askeri üsleri Rus enerjisine bağımlı´

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Savunma Bakanlığı´na bağlı Savunma Lojistik Ajansı´nın verilerine göre Almanya´daki askeri üslerde kullanılan petrolün yaklaşık yüzde 40´ı Rusya´dan tedarik ediliyor. 

ABD Hava Kuvvetleri´nin Avrupa´daki karargahı görevini gören ve bir NATO askeri tesisi olan Almanya´nın güneybatısındaki Ramstein hava üssü, Rus petrolünü en yoğun kullanan üslerden biri durumunda.

Lexington Enstitüsü´nden Constance Douris, Rusya´ya bağımlılıktan kurtulmak için ABD´nin yedek güç kaynağına ihtiyacı olduğunu belirtti.

National Interest için bir yazı kaleme alan Douris, Avrupa´ya Rus enerji tedarikinin giderek artması nedeniyle ABD askeri üslerinde çeşitli kaynaklara dayanan enerji yedeklemesi yapılmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyetçi senatör Pat Toomey ve Demokrat senatör Bob Casey liderliğindeki ABD´li senatörler, geçen hafta ABD Savunma Bakanlığı´na Rusya´dan daha az enerji alınması yönünde çağrı yapmıştı.

Toomey, Casey ve 11 senatör tarafından imzalanan mektupta, 'Avrupa´daki ABD askeri üsleri ciddi miktarda Rus enerjisi kullanıyor ve bu durum, üsleri Rus hükümetinin bilinçli tedarik kesintilerine karşı kırılgan hale getiriyor. Bu bağımlılık, ABD´nin müttefiklerinin güvenini yeniden kazanma ve Avrupa´da Rus saldırganlığını önleme çabalarını da sekteye uğratıyor' dendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —