• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

´ABD´nin Avrupa´daki askeri üsleri Rus enerjisine bağımlı´

´ABD´nin Avrupa´daki askeri üsleri Rus enerjisine bağımlı´

ABD´li parlamenterlerin Savunma Bakanlığı´na yaptığı Avrupa´daki askeri üslerde Rus enerjisine olan bağımlılığı azaltma ve Kuzey Akım 2 projesine yaptırım uygulama çağrısı, ABD ordusunun Avrupa´da Rus enerjisine olan bağımlılı?

 

ABD Savunma Bakanlığı´na bağlı Savunma Lojistik Ajansı´nın verilerine göre Almanya´daki askeri üslerde kullanılan petrolün yaklaşık yüzde 40´ı Rusya´dan tedarik ediliyor. 

ABD Hava Kuvvetleri´nin Avrupa´daki karargahı görevini gören ve bir NATO askeri tesisi olan Almanya´nın güneybatısındaki Ramstein hava üssü, Rus petrolünü en yoğun kullanan üslerden biri durumunda.

Lexington Enstitüsü´nden Constance Douris, Rusya´ya bağımlılıktan kurtulmak için ABD´nin yedek güç kaynağına ihtiyacı olduğunu belirtti.

National Interest için bir yazı kaleme alan Douris, Avrupa´ya Rus enerji tedarikinin giderek artması nedeniyle ABD askeri üslerinde çeşitli kaynaklara dayanan enerji yedeklemesi yapılmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyetçi senatör Pat Toomey ve Demokrat senatör Bob Casey liderliğindeki ABD´li senatörler, geçen hafta ABD Savunma Bakanlığı´na Rusya´dan daha az enerji alınması yönünde çağrı yapmıştı.

Toomey, Casey ve 11 senatör tarafından imzalanan mektupta, 'Avrupa´daki ABD askeri üsleri ciddi miktarda Rus enerjisi kullanıyor ve bu durum, üsleri Rus hükümetinin bilinçli tedarik kesintilerine karşı kırılgan hale getiriyor. Bu bağımlılık, ABD´nin müttefiklerinin güvenini yeniden kazanma ve Avrupa´da Rus saldırganlığını önleme çabalarını da sekteye uğratıyor' dendi.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor