Tarih: 27.07.2017 07:51

´ABD´nin Basra Körfezi´nde yeri yok´

Facebook Twitter Linked-in

 

USS Thunderbolt adlı devriye gemisi, Basra Körfezi´nin kuzeyinde bir İran gemisine uyarı atışı yaptı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, olayda ABD gemisini suçlayarak, geminin İranlı gemiye tehlikeli bir mesafede seyrettiğini ve ABD´nin İranlı denizcileri provoke etmek için ateş açtığını belirtti. 

Konuyla ilgili Sputnik´e değerlendirmede bulunan askeri uzman Dmitriy Litovkin, “Basra Körfezi, ABD´nin sularından çok uzakta. Ancak yine de bölgede uyarı ateşi açan bir ABD gemisi vardı. İran´ın Basra Körfezi´nde kıyıları var ve burada denetlediği güvenli bir bölgeye sahip. ABD gemisinin Basra Körfezi´nde ne işi olduğu büyük bir soru” ifadelerini kullandı.

‘BÖLGEDEKİ TÜM ÜLKELERİ AMAÇLARINA ENGEL GÖRÜYORLAR´

Uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde ABD´nin eylemlerinin kesinlikle yasadışı olduğunu belirten Litovkin “Onların orada ne işi var? Irak´ta askeri operasyon yürütüyor, Suriye´de demokrasi empoze etmeye çalışıyorlar. Bu nedenle bölgede olan ve yaptıklarına karşı olan tüm ülkeler, bu sürece engel görüyorlar” dedi.

‘KARADENİZ´DE DE BENZER OLAYLAR OLDU´

Litovkin, ABD´nin dünyanın başka yerlerinde de benzer eylemlerde bulunduğunu belirterek “Karadeniz´de de benzer olaylar oldu. ABD destroyeri sınırlarımıza yaklaştı, bizim uçağımız da yakınlarında uçtuğunda ABD´liler şoke oldu. Ancak sınırımıza yakın mesafeden giden ABD´nin gemisiydi. Bizim uçağımız onların sınırına yakın değildi. Bu kimin misafir, kimin ev sahibi olduğuyla ilgili bir konu” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —