Tarih: 24.05.2018 09:20

ABD´nin BM Daimi Temsilcisine Filistin protestosu: ´Nikki Haley, ellerinde kan var´

Facebook Twitter Linked-in

 

Donald Trump yönetiminde İsrail´in en güçlü savunucularından biri olarak öne çıkan Haley´e, Houston Üniversitesinde yaptığı konuşma sırasında adeta tepki yağdı. Nikki Haley, konuşmasına başlar başlamaz, üzerinde Filistin yazılı tişört giyen bir öğrenci ayağa kalkarak, ´´Nikki Haley, ellerinde kan var. Soykırıma katılmaya devam ediyorsun. Teröristlerin ve sömürgecilerin suç ortağısın´´ şeklinde tepki gösterdi.

´DÜNYADAKİ ADALETSİZLİKLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR´

Haley´i protesto eden öğrenciye salondan alkışlarla destek gelmesinin ardından çok sayıda öğrenci ayağa kalkarak, 'Nikki, Nikki seri cinayet işlendiğini görmüyor musun? Nikki, Nikki gizleyemezsin soykırıma imza attın´´ sloganları attı. Filistin´e destek veren öğrenciler, Facebook´tan da yazılı bir açıklama yaparak, Haley´i, ´Filistin halkına karşı bariz ayrımcılık yapmak ve dünyadaki adaletsizlikleri görmezden gelmekle´ eleştirdi.

​Nikki Haley´i ´İsrail´in Gazze´deki katliamına yönelik soruşturma yürütülmesini engellemekle´ suçlayan öğrenciler, Haley´nin kendini ´İsrail karşıtı sesleri susturmaya adadığını´ da ifade etti.

​Haley, BM Güvenlik Konseyinde, Gazze´deki protestolarda İsrail´in kendisini savunduğunu ve maksimum itidal gösterdiğini öne sürmüştü.

İsrail askerlerinin, ABD´nin Tel Aviv´deki büyükelçiliğini Kudüs´e taşımasını protesto etmek ve Nekbe´nin (Büyük Felaket) 70´inci yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu 60´tan fazla Filistinli yaşamını yitirmiş, 3 binden fazla kişi de yaralanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —