Tarih: 08.07.2019 17:04

ABD´nin darbe girişiminin lideri: Maduro yönetimiyle Barbados´ta görüşeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

Venezüella muhalefeti ile hükümeti arasında arabuluculuk yapan Norveç Dışişleri Bakanlığı, iki tarafın ´müzakere edilecek anayasal çözüm arayışı çerçevesinde ilerleme kaydetmek için buluşacağını´ açıkladı. 

Kesin tarih ve kimlerin katılacağı gibi pek çok ayrıntı hakkında bilgi vermedi. Ancak tarafların bugün masaya oturması bekleniyor. 

Mayıs ayında Norveç´in başkenti Oslo´da yapılan öngörüşmeler, herhangi bir anlaşmaya varılamadan dağılmıştı. 

ABD´nin darbe girişimi kapsamında ocak ayında kendisini geçici devlet başkanı ilan etmiş Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Twitter´dan İspanyolca yaptığı paylaşımda muhalefetin amacını ´diktatörlükten çıkış için bir yol müzakere etmek´ diye ifade etti:

'Norveç Krallığı´nın arabuluculuk çabasına karşılık, muhalefet, diktatörlüğün bitirilmesiyle ilgili müzakere tesis etmek için gaspçı rejimin temsilcileriyle toplantıya katılacak.'  

Muhalefet, yol haritasının üç maddesini şöyle dile getiriyor: 'Devlet Başkanı Nicolas Maduro´nun iktidarı gasp etmesinin son bulması, geçiş hükümeti kurulması, uluslararası gözlemcilerin gözetiminde serbest seçimler.'

Maduro hükümetinden de görüşmeyi teyit eden bir mesaj geldi. Hükümet yetkililerinin krize ´anayasal çözüm´ için görüşmeye katılacağını duyuran İletişim Bakanı Jorge Rodriguez, ´hükümetin barışı ve ulusal mutabakatı konsolide etmek amacıyla sarf ettiği çabaların meyve vermesi için dua ettiğinden´ söz etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —